Araç reklamları
|
Ticari araçlarda reklam yapılabilmesine ilişkin yetki belgesi bundan böyle yetkili trafik kuruluşlarından değil, belediyelerden alınacak ve araçlara komple giydirme yapılamayacak, aracın rengini tamamen değiştirecek reklam uygulanamayacak.
Alınan bu yetki belgeleri de 1 yıl geçerli olacak. Resmi Gazete’de yayımlanan Ticari Araçlarda Reklam Bulundurulması Hakkında Yönetmelik, ticari araçlardan yapılan reklamlara yeni kurallar getirdi. Aynı konuda 1998 yılında çıkarılan yönetmelik yürürlükten kaldırılırken, reklama ilişkin usul ve esaslar daha kapsamlı ve ayrıntılı biçimde belirlendi.
Servise reklam yok : Ticari amaçla yük ve yolcu taşımacılığı yapılan taksi, taksi dolmuş, minibüs, otobüs ve kamyonetlerle kiralık otomobil cinsi motorlu araçlar ve bu araçlarla çekilen hafif römorklar reklam kapsamında olacak. Umum servis aracı, personel servis aracı ve okul taşıtlarında reklam yapılamayacak. Reklam yapılabilecek alan ise belediye ve mücavir alan sınırlarının içinde olacak. Gerçek ve tüzel kişilerce işletilen otobüsler ve toplu taşıma araçlarında bulunacak reklamlar, Belediye Kanunu hükümlerine tabi olacak ve bu araçlara reklam giydirilmesinde, bu yönetmeliğin hükümleri geçerli olmayacak.
3 boyutlu obje yasak : Araçların camlarında, tekerleklerinde, ön ve arka
kısımlarında reklam bulunmayacak.
Araçların dış kısmında yapılacak
reklamlarda sesli veya görüntülü cihazlar, üç boyutlu objeler, diğer
sürücüler ve karayolunu kullananlar için yansıma yapan malzemeler
kullanılamayacak.
Araçlarda kullanılacak reklam tabelası, panosu veya benzerleri; düşecek, kayacak, dengeyi bozacak, karayoluna değecek, yoldaki bir şeye takılacak, gürültü çıkaracak ve sürücünün görüşünü engelleyecek şekilde olamayacak.Hürriyet
|
|
||