iş fikirleri, Bayilik veren firmalar, Franchising, Yeni iş fikirleri, Girişimcilik ve internetten para kazanma
Ana Sayfa > Mor ofis > Mobilya sektörü yeni yatırımlarla 20 bin kişiye iş kapısı açacak
Mobilya sektörü yeni yatırımlarla 20 bin kişiye iş kapısı açacak
İmob 2012-mobilya sektörüne 20 bin işçi lazım
İmob 2012-mobilya sektörüne 20 bin işçi lazım

Mobilya sektörünü bir araya getiren İstanbul Mobilya Fuarı’nın (İMOB) 8’incisi CNR Expo’da kapılarını açtı. Türkiye Mobilya Sanayicileri Derneği (MOSDER) işbirliği ile E Uluslararası Fuarcılık (EUF) tarafından düzenlenen İMOB 2012, 4 Şubat’a kadar devam edecek. Türk mobilya sektörünün 2012 yılında iç pazarda yüzde 10, dışarıda ise yüzde 20’lik büyüme hedeflediğini söyleyen Mobilya Sanayicileri Derneği Başkanı Ramazan Davulcuoğlu, “Fuar boyunca kurulacak bağlantılar ile 1.4 milyar dolarlık iş hacmi yaratılacağını öngörüyoruz. 2012’de 2 milyar dolarlık ihracat hedefimiz doğrultusunda, yıl boyunca yapılacak ihracatın yüzde 20’si fuar sırasında yapılacak ön bağlantılarla sağlanacak. Bu iş bağlantıları 20 bin kişiye de iş imkanı sağlayacak” dedi.

İMOB 2012'ye Yabancı ziyaretçi akını
İMOB 2012, Türkiye’den ve yurtdışından yoğun ziyaretçi akınına uğruyor. Fuara katılacak ülkeler arasında Almanya, Azerbaycan, BAE, Belçika, Bulgaristan, Cezayir, Fransa, Hırvatistan, Hollanda, Irak, İngiltere, İran, İrlanda, İspanya, Katar, Kazakistan, Kenya, Libya, Lübnan, Macaristan, Mısır, Moldova, Romanya, Rusya Federasyonu, Suudi Arabistan, Türkmenistan, Ukrayna, Ürdün ve Yunanistan öne çıkıyor. Fuarı alım heyetlerinin dışında komşu ülkeler İran ve Rusya’dan pek çok alıcı grubu da ziyaret ediyor. Türkiye’nin mobilya ihracatında Irak’ın 3 yıldan beri birinci sırada yer aldığını belirten Davulcuoğlu, şunları söyledi: “İkinci büyük pazarımız Almanya. Dünya mobilya ihracatında şu anda 21’inciyiz. Büyüme rakamlarımız çok iyi gidiyor. Eğer bu şekilde de devam ederse önümüzdeki 5 yıl içerisinde ihracat liginde ilk 10’a gireceğiz. İhracatta 3 milyar dolar sınırını yakalamak ve 7’nci sıraya çıkmayı hedefliyoruz.”

Mobilya sektöründe 500 bin kişi istihdam ediliyor
Davulcuoğlu, Türkiye’nin dünya mobilya üretiminde 16’ncı, ihracatında da 21’inci sırada yer aldığını belirterek, “Bu büyüme rakamlarını sürdürürse önümüzdeki 5 yılda ilk 10 ihracatçı ülke arasında olacağımızı öngörüyoruz” dedi. Türkiye’de mobilya sektörünün 9 milyar dolarlık hacme ulaştığını belirten Davulcuoğlu, şöyle konuştu: “Sektörde 29 bin üretici, 32 bin perakendeci ile 61 bin işletme bulunuyor. Yan sanayi ile birlikte 500 bin insan çalışıyor. Tüketiciler Türkiye’de yüzde 74 oranında marka mobilya mağazalarını tercih ediyor. Ortalama mobilya yenileme süresi de 8 yıl.”Hürriyet

Gelen Yorumlar
Bu konuya henüz yorum yazılmamış.
Yorum Ekleyin
Başlık
Yorum
Ad Soyadınız
Mail
Web Sitesi
Beni hatirla
Yeni bir yorum geldiginde haber verin.
Lütfen Cevaplayın
Türkiye'nin baş kenti hangi şehirdir? 

Ara

Gizlilik Bildirimi

Morfikirler rss

Morfikirler