Aşağıda okuyacağınız haber 10 yıl önce yapılmış bir uygulama benim görüşüme göre tekrar yapılsın gene tutar.Hatta 10 yıl sonra yani 2017'de yapılsın gene tutar.Bu tarz kampanya fikirlerini uygulamamak yerinizde saymanıza neden olabilir.O yüzden dikkatlice okumanızı tavsiye ederim.
Mitsubishi, 1997 yılında Hollanda’da Carisma adlı otomobil modeli için bir tanıtım yapmak istedi. Fakat bunun için bütçe yoktu. Şirket yeni bir kimlik icat ederek farklı bir promosyon kampanyası başlattı. Bir gün tüm gazetelerde, tam sayfa, yalnızca "Carisma" yazan kırmızı bir ilan yayınlandı. Şirket bu yazıyı evinin camına asan kişilerle bir oyun oynayacağını duyurdu. Oyunda Carisma yazısını camlarına yapıştıranlar arasından 80 kişiye Carisma hediye edilecekti. Hollanda’da evlerin alçak katlı ve camların görünür bir yapıya sahip olması, asılan ilanların birer reklama dönüşmesini sağladı.
Kampanya sonunda Hollanda’daki 2.1 milyon ev Carisma posterini camlara asmıştı. Dolayısıyla, şirket "açık havada kendi medyasını icat ederek" olağanüstü bir reklam da yapmış oldu. Bu sayede Carisma’nın marka bilinirliği yüzde 18’den 74’e çıktı, satışlar da yüzde 137 oranında arttı.
Gelen Yorumlar
Toplam 3 yorum,
1-3 arası gösteriliyor, yeni tarihliler baştadır.
Morfikirler : Yeni yorum eklendi.
Gerçekten çok güzel bir fikir bana bunun gibi zekice promosyon kampnaları örneği bulabileceğim bir kaç önerebilirmisiniz ödevim çok önemli
cender eklemiş.
| 31 Mayıs 2010 Saat
21:40
http://www.kobifinans.com.tr/bilgi_merkezi/020310/9577/4
haberin kaynağına buradan ulaşabilirsiniz.
morfikirler: Yeni yorum eklendi.
Çok zekice...
Acaba bu haberin kaynağını iletmeniz mümkün mü?
Teşekkürler.